Barion Pixel
🚚 GLS szállítás 1.490 Ft-tól, 20.000 Ft felett INGYENES!

Montessori játékok

Fedezd fel kiváló minőségű Montessori játékainkat. Ha szeretnéd stimuláló környezetben, játékos formában támogatni gyereked fejlődését, akkor ehhez a Montessori játékok ideális választás. Kínálatunkban széles körben találhatók fejlesztő eszközök, melyek segítik a kisgyermek kreativitását, szem-kéz koordinációját és tanulási folyamatait.

Original price was: 8790 Ft.Current price is: 7990 Ft.

Montessori játékok a vidám tanulásért

Az ebben a kategóriában játékok a Montessori nevelési módszertan alapjait követve készülnek, melyet Maria Montessori olasz orvos és pedagógus dolgozott ki az 1900-as évek elején. A filozófiájának középpontjában a gyermek önállóságra való törekvése, a környezetének megismerésének vágya és a felfedezés iránti természetes kíváncsisága áll.

A játékok tervezésekor a gyártók a mai napig kiemelt figyelmet fordítanak a gyermeki fejlődés különböző aspektusaira, így segítve elő a kreativitás, a finommotorika, az érzékelés és a mindennapi élethez szükséges képességek fejlesztését.

A Montessori játékok közös tulajdonságai

A Montessori játékok természetes anyagokból, általában fából készülnek. Ez nemcsak a tartósságot biztosítja, hanem lehetőséget ad a gyermeknek, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljön a természetes textúrákkal. A játékok egyszerűségével és letisztult formavilágával hozzájárulnak a gyermek koncentrációjának fejlesztéséhez, elkerülve a napjainkban gyakori túlstimulálást.

A Montessori játékok célja, hogy támogassák a gyermek önállóságát és tanulását. Ezek a játékok gyakran modulárisak, összehangolva a gyermek életkorával és fejlődési szintjével. Az építhető, egymásra helyezhető elemek, kirakók és más termékek segítenek a kicsiknek az alapvető képességek, mint például a számolás elsajátításában, illetve a formák, színek felismerésében.

A biztonság szintén kiemelt szempont minden Montessori játék esetén. A játékokat úgy tervezik, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb biztonsági előírásoknak, elkerülve az éles széleket, kis alkatrészeket és mérgező anyagokat.

Az ilyen játékok szerepe a gyermek fejlődésében

A Montessori játékok alapvető eszközök a gyermekek fejlődésének támogatásában ideális környezetet biztosítva a világ felfedezéséhez és a kiegyensúlyozott, boldog gyermekkorhoz.

Érzékszervi fejlődés: Az olyan Montessori termékek, mint a tapintós korongok, érzékelő táblák, elősegítik az érzékszervi fejlődést. Ezek a játékok különböző felületekkel és anyagokkal lettek ellátva, amelyek egyszerre stimulálják az érintést, a látást és a hallást is.

Motorikus készségek: A finom- és nagymotorikus készségek fejlesztésére szolgáló játékok, a gyöngyfűzős vagy a formaillesztő táblák is fontos szerepet töltenek be. Ezekkel a játékokkal a gyermek kézügyessége, koordinációja és egyensúlya fejlődik leginkább.

Kognitív képességek: A Montessori játékok kihívást jelentenek a gyermek számára, így ösztönözve őket a problémamegoldó, logikai gondolkodásra és a térbeli tájékozódás megtanulására. A különböző kirakók és memóriajátékok mind-mind hozzájárulnak a kognitív képességek fejlődéséhez.

Nyelvi és társas készségek: Szinte minden Montessori játék beszédfejlesztő is egyben. A színes ábrákkal ellátott termékek segítenek a gyerekeknek az anyanyelv elsajátításában. Ebben természetesen a szülőknek és a család többi tagjának is nagy szerep jut. A közös játék nem csak a szavak tanulásában, de az olyan társas készségek, mint az együttműködés, a sorrendiség tiszteletben tartása és a kommunikációs képességek gyakorlásában is hasznos a kicsik számára.

Ha szeretnéd meglepni a gyermekedet egy igazán hasznos és vidám készségfejlesztő játékkal, nézz körbe termékeink között! Rendeld házhoz a kiválasztott játékot kényelmesen, sorban állás és fárasztó utazás nélkül!

-5%-os kedvezmény az első vásárlásodra?

Irakozz fel hírlevelünkre!

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed